Uz Kafu logo

Semifredo

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Lavanda

Semifredo je italijanski poslatak. Nešto između sladoleda i torte. Lako se pravi, super je za osvežavanje, a recepata kolko ti duša želi.

Ima puno recepata za semifredo, ali ja ne volim živa jaja pa uvek biram one malčice duže. Evo jednog sa višnjama.

Semifredo sa malinama
Sastojci:

  • 400 gr svežih višanja, bez koščica
  • 3 cela jajeta
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje (500 ml) slatke pavlake

Način pripreme:

Cela jaja, kao i dodatna žumanca i šećer stavite u šerpicu pa tu šerpicu stavite u drugu, iznad ključale vode. Znate ono, kuvanje na pari :ninja: Mutite mikserom dok masa ne postane gusta, a onda ostavite sa strane da se ohladi. Umutite slatku pavlaku pa sjedinite sa prohlađenim filom. Najbolje bi bilo da imate neki kalup u koji možete da razlijete semifredo. Njega treba obložiti plastičnom samolepljivom folijom, a zatim staviti prvo višnje (može i neko drugo voće, mrvice čokolade, cimet…) a zatim i smesu. Držite u zamrzivaču najmanje četiri sata ili preko noći.

Pre nego sto ga oslužite, prevrnite kalup, skinite foliju i secite kriške. Po želji dodatno ukrasite i semifredo je gotov!

Uživajte i pravite sami svoje kombinacije.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana