fbpx

Uz Kafu logo

Smuđ i pastrmka

KuhinjicaSlaniši

Autor: Milena

Lako, brzo, ukusno i zdravo!

Bilo koju svežu ribu možete pripremiti na ovaj način. Moj izbor bili su smuđ i pastrmka.

Potrebno je:

  • jedno jaje,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • malo peršuna,
  • glavica crnog luka,
  • jedan limun,
  • maslinovo ulje za premazivanje ribe,
  • 1dl belog vina,
  • soli ili nekog drugog začina po izboru,
  • aluminijumska folija.

Ribu stavite na aluminijumsku foliju kojom ćete je kasnije preklopiti.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Premažite je maslinovim uljem, posolite i unutra stavite beli luk i peršun.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon toga umutite jedno jaje i njime premažite krajeve aluminijumske folije, kako biste od nje napravili kesu:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pre nego što zalepite sve krajeve folije, ubacite u kesu crni luk i sipajte limun i belo vino.

Trebalo bi da izgleda ovako:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pola sata nakon pečenja na 180 stepeni, smuđ treba da izgleda ovako, a pastrmku nisam stigla da slikam  😉 :

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom pečenja, folija će narasti, ali neće pući, ako ste krajeve dobro pričvrstili. 

Riba pripremljena na ovaj način veoma je ukusna i zdrava jer se peče na samo malo maslinovog ulja i sa začinima koji vam se dopadaju.

Prijatno!

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana