Uz Kafu logo

Smuđ i pastrmka

KuhinjicaSlaniši

Autor: Milena

Lako, brzo, ukusno i zdravo!

Bilo koju svežu ribu možete pripremiti na ovaj način. Moj izbor bili su smuđ i pastrmka.

Potrebno je:

  • jedno jaje,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • malo peršuna,
  • glavica crnog luka,
  • jedan limun,
  • maslinovo ulje za premazivanje ribe,
  • 1dl belog vina,
  • soli ili nekog drugog začina po izboru,
  • aluminijumska folija.

Ribu stavite na aluminijumsku foliju kojom ćete je kasnije preklopiti.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Premažite je maslinovim uljem, posolite i unutra stavite beli luk i peršun.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon toga umutite jedno jaje i njime premažite krajeve aluminijumske folije, kako biste od nje napravili kesu:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pre nego što zalepite sve krajeve folije, ubacite u kesu crni luk i sipajte limun i belo vino.

Trebalo bi da izgleda ovako:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pola sata nakon pečenja na 180 stepeni, smuđ treba da izgleda ovako, a pastrmku nisam stigla da slikam  😉 :

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom pečenja, folija će narasti, ali neće pući, ako ste krajeve dobro pričvrstili. 

Riba pripremljena na ovaj način veoma je ukusna i zdrava jer se peče na samo malo maslinovog ulja i sa začinima koji vam se dopadaju.

Prijatno!

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana