Uz Kafu logo

Trendovi na tržištu sobnih vrata

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Svaka godina donosi nešto novo u svim sferama naših života, na nama je da li ćemo da idemo u korak sa inovacijama ili da ih ne primetimo, zato što smo rešeni da se držimo svog pravca. Kako god, pred nama su stalno novi trendovi, oni se iz godine u godinu menjaju, neki se vraćaju, posebno kada je reč o onima koji su vezani za uredjenje stana. 

Ako ste rešili da ovog leta odvojite novac i vreme za renoviranje, podjite od toga da su neki rezultati renoviranja kratkoročni, da svake godine možete krečiti u drugu boju, ali da neki detalji u enterijeru, poput kvalitetnih sobnih vrata, ostaju konstanta. U daljem tekstu čitajte o tome kako da sobna vrata uklopite u enterijer i boju zidova.

Sobna vrata na akciji i niske cene su odlučujući faktor

Ukoliko istražujete savremene trendove u renoviranju enterijera, videćete da mnogi dizajneri enterijera polaze od različitosti, pa savetuju da se svaka prostorija boji za sebe. Kako onda uklopiti sobna vrata u takav enterijer? 

Mnogi saveti idu od toga da se prvo ofarbaju zidovi, a onda prema boji zidova uklapaju sobna vrata. Međutim, ako znamo da zidove lako možemo prebojiti, a jednom postavljena sobna vrata, ostaju za duže vreme, zbog čega onda ne bismo promenili ovu konstantu u  to da prvo biramo sobna vrata, a onda prema njima bojimo zidove. 

Sve veći troškovi života, koji se ogledaju i na sferu renoviranja, nameću konstantu da je, kad biramo sobna vrata akcija kojom proizvodjači pokušavaju da privuku kupce, odlučujući faktor. 

 Kako uklopiti sobna vrata sa bojom zidova?

U dnevnoj sobi zidovi mogu biti u nekoliko kombinacija poput kombinacije dveju sličnih nijansi ili kombinacije nežnih i jarkih tonova, a za one hrabre je kontrast tonova. Ako se odlučimo da dnevnu sobu bojimo u slične tonove, boja sobnih vrata treba da prati taj ton. 

Ukoliko se odlučite za kontrast nijansi u bojenju zidova, sobna vrata treba da smire taj kontrast svojom bojom, zato je dobar izbor u ovom slučaju boja drveta. Za spavaću sobu biramo prirodne note kako bi bila prijatna za odmor i spavanje, pa i boja vrata treba da bude u tim tonovima. Dečja soba je najveći izazov, zato što je u njoj sve dozvoljeno: jarke boje na zidovima, slike, tapete, crteži. Kako u sve ovo uklopiti sobna vrata? 

Što se boje tiče, možda da iskoračite iz okvira očekivanog i izbor prepustite deci, a Vi se potrudite da budu zaštićena zaštitnom dekorativnom 3D folijom, zato što su takva vrata visokootporna, a zadovoljavaju sve estetske standarde. Ove godine je na tržištu sobnih vrata potpuni hit pepeljasto roze nijansa, koja svojim tonom garantuje toplinu, a lako se uklapa u enterijer svake prostorije u stanu  i ako ispratite ponudu proizvodjača, videćete da je za ova sobna vrata akcija jedan od načina da se kupci zainteresuju da unesu nešto drugačije i nesvakidašnje u svoj enterijer. Očekuje Vas svakako interesantan period istraživanja i odluka, mada, možda je jednostavnije da odlučivanje prepustite onima koji se bave dizajnom enterijera ili da se prosto vodite svojim instiktom i ukusom.  Ukoliko vas pored sobnih vrata interesuje i izrada kuhinja po meri, na istom mestu možete poručiti i jedno i drugo.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija