Uz Kafu logo

Novogodišnja noć u Srbiji – Top 5 najskupljih destinacija

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Iako cene novogodišnjih aranžmana rastu, to ne dovodi do pada interesovanja. Broj rezervacija u retoranima i hotelima, kao i rekordni brojevi noćenja na našim planinama, pokazuju upravo suprotno. Tako je nepisano pravilo, da najveće intersovanje vlada upravo za najluksuznije ponude i da se upravo one najpre rasprodaju.

Ako ste i vi rešili da ovu godinu dočekate glamurozno i luksuzno, pripremili smo takve destinacije upravo za vas. Ostanite sa nama do kraja i otkrijte koje su to najskuplje destinacije za doček Nove godine u Srbiji i možda vam se baš neka od ovih destinacija dopadne, pa u njoj dočekate Novu godinu.

Beograd – Beogradski hoteli kao vrh glamura

Beograd je grad sa najbogatijom ponudom za najluđu noć, pa se tako mogu pronaći cene koje će biti iste kao i nekim manjim gradovima, ali takođe ima cena za doček koje izbijaju u sam vrh najskupljih aranžmana. Kao nasjkuplji izdajau se hoteli i među njima: Hotel Crowne Plaza sa venom od 180-240 evra, zatim Hyatt Regency sa Cenom od 180-200 evra, Hotel Jugoslavija i cena od 130 evra, te Belexpo centar (Hotel Holiday Inn) sa cenom od 140 evra. 

U ostalim hotelima prosečna cena je oko 100 evra. U slučaju Beograda, u najvećoj meri cenu diktira to koja muzička zvezda nastupa u tom hotelu. Nešto niže cene rezervacija u klubovima mogle bi delovati na prvi pogled povoljnije. Međutim, ako uzmete u obzir cene pića u klubovima, uz neretko uslov da kupite flašu skupljeg pića, shvatićete da i takva vrsta dočeka ne može da vas košta ispod 100-150 evra.

Divčibare – Sve ekskluzivnije ponude na Divčibarama

Iako su Divčibare do skoro važile za povoljno mesto za boravak, sve manje je tako. Od popularnih planina Divčibare i dalje ima u proseku najpovojniju ponudu, ali cene svake godine rastu. A kada govorimo o najskupljim novogodišnjim varijantama na Divčibarama u nekom luksuznijem hotelu sada morate da izdvojite i do 300 evra za noć.

Pa tako za doček u hotelu Royal Mountain Divčibare, ako putujete porodično, računajući 4 osobe, za tri noćenja uz doček Nove godine moraćete da izdvojite 102.000 dinara. Razume se, privatni smeštaji su i dalje povoljnije varijante, ali prema proračunima i oni su poskupeli u proseku za 20% u odnosu na prethodnu godinu, pritom morate dodatno računati da su novogodišnji aranžmani skuplji od redovnih.

Novi Sad – Kuluturni sadržaj uz galmurozne ponude

Iako se Novi Sad dosta koncentriše na ponudu šarolikog kuturno-umetničkog sadržaja, koji priliči evropskoj prestonici kulture, ovaj grad ne zaostaje ni sa klasičnom restoranskom, klupskom i hotelskom ponudom. U toj ponudi Novi Sad spada u skuplje gradove Srbije. Prosečna cena za all inclusive ponudu restorana iznosi oko 70 evra. Recimo, za doček u restoranu Zlatna Dvorana sa all inclusive ponudom moraćete da izdvojite upravo 70 evra. Tačno je da su u opticaju i jeftinije rezervacije, od 20-40 evra koje uključuju zakusku i piće dobrodošlice, ali ako planirate da se opustite i popijete neko piće više, konačni račun će na kraju ipak izneti od 70-100 evra.

Iako nema tako puno zvezda koje nastupaju u novogodišnjoj noći kao u Beogradu ili Zlatiboru, i Novosadski hoteli angažuju domaće zvezde. Tako se Izdvaja Hotel Sheraton gde će nastupiti Dženan Lončarević, te će cena za ovaj nastup sigurno koštati 100 evra.

Zlatibor – Bogata ponuda uz sve više cene

Zaltibor je planina na kojoj cene najbrže rastu i uzrok tome je ubrzana komercijalizacija ove planine. Tako je Zlatibor u prethodnih par godina izbio na sam vrh najskupljih destinacija, kako inače, tako i za novogodišnji doček. Ono što dodatno donosi rastu cena jesu nastupi muzičkih zvezda, kojima je Zlatibor oduvek bio primamljiva destinacija. Tako su smeštaju i luksuznim hotelima u centru Zlatibora dostigli i cene od oko 800 evra, za noć, po osobi.

Kao povoljniji među lux hotelima izdvaja se Hotel Buket, gde za dve osobe i tri noćenja treba da izdvojite 75.900 dinara. Za doček Nove godine u čuvenom Hotelu Mona morali biste da izdvojite od 119-129 evra, u zavisnosti od pozicije stola. Svakako da je Zlatibor bogat raznolikom ponudom, i da se, barem kada je reč o smeštaju mogu pronaći i povoljnije varijante. Ako planirate da provedete Novu godinu na Zlatibru, na straniciZlatibor smeštaj ćete pronaći vrlo bogatu ponudu smeštaja.

Kopaonik – Krov Srbije tradicionalno najskuplji

Kopaonik godinama unazad važi za najskuplju novogodišnju destinaciju. Na to utiču cene smeštaja koje imaju lux ponudu, ali i nastupi mnogih estradnih zvezda. Tako noć u hotelu centru Kopaonika koštaće vas i 200 evra po osobi dok cena u hotelima nešto skromnije ponude iznosi oko 140 evra.

Hotel Grand & Spa je mesto koje se godinama unazad izdvaj po tome što u njemu spektakularne nastupe u novogodišnjoj noći imaju domaće zvezde. Tako je za prošlogodišnji nastup Lepe Brene u ovom hotel bilo potrebno izdvojiti najmanje 240 evra. Ako opet želite da budete deo nešto skromnijeg kopaoničkog glamura, najbolje je da se opredelite za apartmanske smeštaje, računajući da su cene više za 20-30% u odnosu na redovnu cenu.

Nadamo se da smo vam našim tekstom zagolicali maštu i dali inspiraciju za vaš glamurozni doček.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu