fbpx

Uz Kafu logo

Bakine pogačice – brze, da brže ne mogu biti!

Kafa kod kuće

Autor: Lavanda

Bakin hlepcic Hm, šta bismo danas mogli da doručkujemo?

Ne ide mi se do prodavnice. Hmmm, da vidimo šta se nudi u bakinom svetoj svesci recepata. Evo – “brza pogača”.

  • šolja jogurta,
  • pola šolje ulja,
  • prašak za pecivo,
  • jedno jaje,
  • malo soli i brašno,

E, sad kad sve imamo hajde i da je spremimo… Pomešati sve sastojke. Dodati malkice mlake vode i zamesiti sa oko 1/2 kg brašna. Ostaviti da odstoji 20-ak min i peći u podmazanom plehu na 200 C dok ne porumeni.

Pa dobro, ne deluje teško. Osim toga što mi se ne čeka 20-ak min da testo prodiše i što ne bih da grejem kuću rernom, imam utisak da će na kraju ipak nešto lepo ispasti. Zamesila sam testo, podelila ga u male loptice i stavila da se peče u omiljenom mi, Pizza pan-u. Posle 10-ak min, kada je donja strana bila gotova okrenula sam hlepčiće i pekla ih jos nekih 10ak min i …voila! Meki k’o duša i ukusni ko da ih je baka spremila. Uz malo kajmaka i sira i doručak je gotov 😉


3
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
MarinaSoffyMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Gost
Marija

Jao obozavam hlebcice i testenine 😎 Mislim da cu za vikend da probam ovaj tvoj recept. Vruci hlepcici + kajmak, mnjam, mnjam 😆

Soffy
Gost
Soffy

🙂 joj meni je već zamirisalo :))) extra moram probati 🙂

Marina
Član

Probala danas sa crnim brasnom (tip 950) i ispalo je super.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana