Uz Kafu logo

Bakine pogačice

KuhinjicaSlaniši

Autor: Lavanda

Bakin hlepcic Hm, šta bismo danas mogli da doručkujemo? Ne ide mi se do prodavnice. Hmmm, da vidimo šta se nudi u bakinom svetoj svesci recepata. Evo – “brza pogača”.

  • šolja jogurta, checked!
  • pola šolje ulja, checked!
  • prašak za pecivo, checked!
  • jedno jaje, checked!
  • malo soli i brašno, checked!

E, sad kad sve imamo hajde i da je spremimo… Pomešati sve sastojke. Dodati malkice mlake vode i zamesiti sa oko 1/2 kg brašna. Ostaviti da odstoji 20-ak min i peći u podmazanom plehu na 200 C dok ne porumeni.

Pa dobro, ne deluje teško. Osim toga što mi se ne čeka 20-ak min da testo prodiše i što ne bih da grejem kuću rernom, imam utisak da će na kraju ipak nešto lepo ispasti. Zamesila sam testo, podelila ga u male loptice i stavila da se peče u omiljenom mi, Pizza pan-u. Posle 10-ak min, kada je donja strana bila gotova okrenula sam hlepčiće i pekla ih jos nekih 10ak min i …voila! Meki k’o duša i ukusni ko da ih je baka spremila. Uz malo kajmaka i sira i doručak je gotov 😉


3
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
MarinaSoffyMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Gost
Marija

Jao obozavam hlebcice i testenine 😎 Mislim da cu za vikend da probam ovaj tvoj recept. Vruci hlepcici + kajmak, mnjam, mnjam 😆

Soffy
Gost
Soffy

🙂 joj meni je već zamirisalo :))) extra moram probati 🙂

Marina
Član

Probala danas sa crnim brasnom (tip 950) i ispalo je super.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana