Uz Kafu logo

Cheesecake

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Leto je već tu i voća ima na pretek!

Iako se trudimo da smanjimo kilograme i stešemo svoju figuru na savršen nivo, treba ipak malo i odahnuti.

Evo u produžetku recepta sa ukusom snova! Opustite se, ohladite dobro kolač i uživajte u svom komaduza .

Potrebni sastojci:

  • 250 g plazme (ili nekog mlevenog keksa)
  • 125 g putera ili margarina
  • 500 ml biljne palvake (Hole ona se super muti)
  • 300 g sira neslanog (bilo koji sir moze sitan neki ili za mazanje samo da je NESLAN –  npr. mileram ili Ella, mascarpone)
  • 1 kesica želatina
  • 400 g voća

Otopiti margarin-puter u šerpici na tihoj vatri, a zatim ga dodati u keks i izmešati sve zajedno. Dobija se rastresita masa koja se zatim nabije u kalup za torte prečnika 22cm i ostavi da odstoji pola sata u zamrzivaču da se stegne. (Prilozila sam kalup, to je onaj koji moze da se otvori i izvuce kad torta bude gotova).

Umutiti pavlaku dok ne bude baš čvrsta, dodati malo šećera, zatim dodati sir i ujednačiti masu. Masu rasporediti u kalup preko keksa, masa kad se nanese dodje skoro do vrha.

U odmrznuto voće, dodati malo vode – ako je voće pustilo sok ne treba voda, zatim dodati malo šećera i kuvati 5 min. uz mešanje. Kad proključa skinuti sa vatre, sačekati da se malo snizi temperatura, dodati želatin i umešati u voće (pretnodno pripremljen prema uputstvu sa kesice – ako je recimo u prahu pripremi se tako sto se stavi da odstoji u malo vode).

Kad se voćna smesa skoro ohladi, pre nego što se stvrdne, sipati u kalup i staviti u frizider da odstoji 2h, da sve lepo legne.

Pa prijatno!


Pretplati me
Obavesti o
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Urednik
Ana
13 godine ranije

Njama njama, fantastican recept!

sasa
sasa
13 godine ranije

ovu tortu ili kolac vec sam probala kod jedne prijateljice,i fenomenalan je. probala sam praviti medjutim to nije bili to. mislim da bas veliku ulogu igraju sastojci koji sir,koje vrhnje…koliko secera…po njenom ide 250 gr secera u prahu…u sir. postoji li negdje tacan recept. evo probacu bas na internetu…inace kolac je za 10. :cheerful: :silly:

Natasa
Natasa
13 godine ranije
Reply to  sasa

Ovo je vise puta isproban recept, dobijen od kuvara u restoranu, sa malom modifikacijom koju sam sama unela. Sir jeste po meni najbitniji sastojak i treba da je neutralan (Ella sir je moj izbor jer je kremast i neslan – a i cena mu je pristupacna). U svakom slucaju treba probati i modifikovati prema sopstvenom ukusu 😀

Ana
Urednik
Ana
13 godine ranije

Meni je ovako ispadao super, osim sto sam stavljala vise putera, pa sam jedva sekla kolac :angel: . Smanjicu sledeci put…

Ali opet probajte, ukusi se razlikuju. Ovom ne treba dodatnog secera…

Ema
Ema
13 godine ranije

Moja preporuka je ABC sir mlekare Belje,ima ga kod nas na trzistu,ili kajmak mlekare Sabac,a za podlogu mogu O’cake keksici,provereno ispadne super 🙂

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija