Uz Kafu logo

Da li su trpezarijske stolice najvažniji deo prostora za obedovanje?

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Prilikom dizajniranja ili uređenja prostora za obedovanje u domu, postoje neke važne stvari i odluke koje treba ozbiljno shvatiti. Bez obzira na to da li se radi o trpezarijskom delu u okviru kuhinje ili je za obroke predviđena posebna prostorija, većina ljudi prvo razmišlja o stolu, boji zidova ili osvetljenju. Trpezarijske stolice su često nepravedno skrajnute i ostavljene kao poslednja stavka za kupovinu. 
Međutim, upravo one enterijeru daju poseban efekat i autentičnost. Ako pogledate fotografije trpezarijskih prostora, shvatićete da stolice imaju važnu ulogu i da nisu takve kakve su, sve bi izgledalo potpuno drugačije. 
Neki dizajneri enterijera tvrde da se na osnovu izbora trpezarijskih stolica može saznati mnogo toga o ukućanima. Da li se slažete sa njihovim tvrdnjama koje ćete pročitati u nastavku teksta?

Udobnost na prvom mestu. 

Realno, ukućani najviše vremena u kuhinji ili trpezariji provode na stolicama. I ne samo oni, već i gosti koje pozovu na ručak ili večeru. Zato je važno da su trpezarijske stolice udobne, da se lako izvlače, vraćaju na mesto, prenose i prilagođavaju leđima. 

Bez obzira na to koliko su lepe i moderne, ako su neudobne i nepraktične, retko ko će se duže zadržati na njima, a samim tim i druženje za trpezarijskim stolom neće biti prijatno. 

Zato se na osnovu udobnosti trpezarijskih stolica može zaključiti kakvu su viziju života imali ukućani kada su ih birali. Da li su zamišljali i planirali duge porodične i prijateljske obroke ili ne preferiraju takva druženja u kući. 

Stolice u trpezariji pokazuju neke crte ličnosti. 

Bez obzira na to da li se radi o jarkim ili standardnim bojama, neobičnim materijalima i dizajnu, stolice zaista pokazuju lične osobine onog ko ih je izabrao. 

Činjenica je da su trpezarijski stolovi po meri najbolji izbor za dom i da je moguće kombinovati različite materijale, dizajn i modele, ali uvek treba voditi računa o praktičnosti. 

Međutim, sa stolicama nema granica! Jarke boje, kombinacija materijala i dizajna, neobični i različiti modeli – sve je moguće! Jedinstvene stolice će trpezariji zaista dati poseban ton i reći nešto više o ukućanima. Najbolje od svega je što ih lako mogu promeniti, zameniti, presvući i prilagoditi novim željama i idejama.

Kvalitet kao glavni kriterijum. 

Tačno je da ono što je skupo ne mora da bude kvalitetno, ali istina je da je uglavnom dugoročno i izdržljivo. Zato prilikom kupovine trpezarijskih stolica ne treba štedeti. To su stvari koje se ne koriste samo za sedenje tokom obedovanja. Na njima sede ukućano dok rade, dok obavljaju važne razgovore. Deca čestp rade domaće zadatke za trpezarijskim stolom. Dakle stolice u trpezariji su predmeti koji su u upotrebi tokom čitavog dana. Zato treba da su pre svega kvalitetne, izdržljive i udobne, a ove vrednosti podrazumevaju i korektnu cenu koja nije mala, ali jeste isplativa. 

Ulaganje u kvalitetne trpezarijske stolice je važno, jer postoji ona izreka da pametan čovek nike dovoljno bogat da bi kupovao jeftine stvari. Dakle, dako želite da stolice duže traju, isplanirajte budžet koji zadovoljava visoke kriterijume u izboru. 

Poenta priče je da stolice u trpezariju imaju važnu i ključnu ulogu. 

Pre svega, utiču na izgled čitavog prostora. Deluje da su male, ali bez njih je trpezarijski deo nepotpun, a pogrešan izbor može da izazove i pogrešne utiske o ukućanima i prostoru generalno. 

Vredi potrošiti dovoljno vremena prilikom osmišljavanja i izbora trpezarijskih stolica. Možete da ih radite po meri ili da kupite gotove modele, ukoliko nađete one koji zadovoljavaju vaše kriterijume. 

Za koju god varijantu da se odlučite ne zaboravite da se posebno posvetite izgledu, udobnosti i kvalitetu trpezariskih stolica. Kada nađete one prave, shvatićete da su važnije nego što ste mislili. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija