Uz Kafu logo

Dodajte dozu luksuza u svoj životni prostor

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Ukoliko planirate uređenje ili renoviranje doma, pravi ste srećnici! Pred vama su nedelje i meseci lepih izbora, odluka, kreativnosti i stvaranja nečeg posebnog. Međutim, sve što je lepo sa sobom nosi manje ili veće izazove i poteškoće. Čak i ako uživate u uređenju enterijera, priznaćete da čitav proces često ne izgleda kao na filmu. Dešavaju se zastoji, kvarovi i promene planova iz raznih razloga. Ali sve se to nekako prevaziđe i reši. Najvažnije je da vi dobijete ono što ste zamislili, a još važnije je da pre nego što radovi počnu tačno znate šta želite i šta sve imate na raspolaganju. Upravo zbog toga su vam potrebni saveti i predlozi stručnjaka za uređenje enterijera. 

Pronađite osobe od poverenja, recite im svoje želje i zamisli i krenite zajedno u divnu avanturu uređenja životnog prostora. 

Ovaj tekst posvećujemo svima koji žele dom sa dozom luksuza, ali nisu sigurni kako to da postignu i odakle da počnu. 
Razgovarali smo sa stručnjacima za uređenje enterijera iz salona Mermeta koji su nesebično podelili svoje savete. Sigurni smo da će vam sve šti u ovom tekstu pročitate pomoći da lakše donesete odluke i sagledate sve opcije za uređenje doma. 

Osvetljenje može u potpunosti da promeni atmosferu

Vlasnici domova često menjaju nameštaj ili dekoraciju kako bi stvorili luksuzniji izgled, a zaboravljaju veliki uticaj osvetljenja u prostoriji. Ovo podrazumeva čitavu rasvetu – od plafonskih lustera preko zidnih i podnih lampi pa sve do visećih privezaka. 
Prošetajte kroz svoj dom i obratite pažnju na sve rasvetne uređaje. Zapitajte se da li daju dovoljno svetla i kakvo je to svetlo, da li su modernig izgleda ili odudaraju od dizajna koji ste zamislili. Svi dogovori su veoma važni i mogu vam pomoći u izboru i odluci šta treba zameniti ili ostaviti. 

Birajte moderne detalje za kupatilo

Ukoliko nije neophodno da u potpunosti preuređujete kupatilo ili ste birali klasične osnovne elemente, kao što su tuš kabina, lavabo i WC šolja, razmislite o tome da dodate luksuzne detalje. Pre svega, to su slavine koje danas možete pronaći u raznim varijantama. Iako vam se čini da neće u potpunosti promeniti izgled kupatila, videćete da su veoma važne i efektne kada se napravi dobar izbor. Ogledalo takođe u velikoj meri utiče na čitavu atmosferu kupatila. I zato, ako želite dozu luksuza, birajte upravo takvo. 

Razmislite o luksuznoj polici za piće

Svi lubitelji vina maštaju o posebnom elementu u domu koji će biti namenjen za čuvanje boca njihovog omiljenog pića. Ukoliko se pronalazite u ovome, a želite da vaš enterijer izgleda luksuznije i moderno, ne oklevajte. Polica za vino ili druga ekskluzivna pića može se uraditi po meri i uskladiti sa ostalim elementima prostora. Pored toga što će biti praktična, njen izgled će oplemeniti atmosferu i sigurno dati dozu luksuza. Ali budite oprezni, kada sebi priuštite lepu i kvalitetnu policu za piće, vaša želja za sakupljanjem ekskluzivnih boca biće veća pa će vam samim tim trebati i više prostora za njih. 

Obratite pažnju na izbor boja

Kada planirate da svom domu dodate dozu luksuza, pažljivo birajte boje i njihove kombinacije. Međutim, pre svega razmislite o tome šta vi lično smatrate luksuzom i koje boje dolaze u obzir. Provereno je da sa pastelnim i neutralnim nijansama nikada nećete pogrešiti pa možete ići na ovu sigurnu varijantu. Pastelne boje stvaraju opuštenu i umirujuću atmosferu i ne skreću pažnju sa drugih elemenata, a najbolji primer su kombinacija svetlosivih i tamnosivih nijansi. 

Nameštaj ima veoma važnu ulogu

Da bi životni prostor izgledao moderno u luksuzno, presudan je izbor adekvatnog nameštaja. Kako biste postigli ono što želite, potražite savete stručnjaka, informišite se o svemu što je važno da znate prilikom izbora nameštaja. Konačnu odluku donesite tek kada budete sigurni da će vaš dom izgledati onako kako ste zamislili. 
Ukoliko renovirate dom, odnosno želite da promenite samo neke comedy nameštaja, razmislite i o varijanti da neke tapacirate, promenite im boju ili dodate nove luksuzne detalje. 

Ono što je luksuzno pre svega je kvalitetno i elegantno, a sve ostalo je stvar vašeg izbora i želja. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija