fbpx

Uz Kafu logo

Kolaž od čestitki

Majstorije

Autor: Nataly

Verovatno ste nekada bili u situaciji da se zapitate šta da radite sa svim čestitkama i porukama koje ste dobili na dan svadbe. Neko će se opredeliti da ih sačuva u kutiji, koju će gurnuti u udaljeni kutak stola i vremenom zaboraviti. Drugi će ih jednostavno baciti, ako ne odmah onda nakon nekoliko nedelja. Ja smatram da su takvi nepotrebni papirići deo uspomena i da ih treba čuvati. Nikada se ne zna kada će nam nanovo izmamiti osmeh na lice.

Dajem vam prakticno-kreativno rešenje. Možete ih jednostavno zalepiti i od njih načiniti kolaž. Kolaž uramite i okačite u neki kutić stana.

Evo šta vam je potrebno:

kartoniMalo deblji karton-imate ga u svakoj bolje opremljenoj knjižari. Dolaze u različitim bojama pa u nekom trenutku vašeg rada možete ostaviti prazno mesto kako bi se boja videla;

Lepak za papir-OHO ili neki drugi;

Makaze;

Čestitke i poruke;

I naravno dobra volja.

Postavite karton na neku ravnu površinu (sto ili patos). Pre nego što krenete da lepite osmotrite i razmislite gde biste koju čestitku zalepili. Da li želite da pratite neki red ili će one biti nabacane ili raspoređene po važnosti, je vaša želja. Prvo ih poređajte, isecite ako je to neophodno i dobro osmotrite. Ako ste zadovoljni izgledom kolaža krenite da lepite jednu po jednu čestitku. Ja sam, čak, seckala porukice sa koverti u kojima je bio novac. Ako vam se dopada prednja strana isecite čestitku na dva dela pa i nju zalepite.

Možete potražiti u knjižarama lepak za papir koji nema neprijatan miris, tj. nema ga uopšte. Ta varijantna nije tako loša ako imate na umu da ćete lepiti sigurno nekih sat vremena (u zavisnosti od veličine kolaža) i potpuno se naduvati lepka.

Kada završite lepljenje stavite teži predmet na kolaž kako biste što bolje fiksirali čestitke, a pri tome ih i što bolje ispravili. Ostavite na ravnoj površini cele noći.

Sutradan je vaš kolaž spreman za uramljivanje. U zavisnosti od vrste rama, dimenzije kolaža, vrste stakla variraće i cena uramljivanja.

Nakon nekoliko dana imaćete sliku punu uspomena.

kolaz

Jednostavno zar ne?  :silly:


3
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
majaAnaJelena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jelena
Član

Divna ideja 🙂 Odlicno izgleda i stvarno je lepo imati ovakvu uspomenu 🙂 Recicu sestri da napravi ovo cim se vrati sa medenog meseca :wub:

P.S. Ja sam pravila nesto slicno od razglednica mesta i gradova koje sam posetla 😉

Ana
Član

MEni je ovo super, moracu da probam, a da mi stoje u fioci, stoje 😆 .

maja
Gost
maja

kako napraviti cestitku za bozic? PITAM SEEEEEEEEEEE

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Majstorije

Samolepljive aplikacije za tkanine

Ukoliko želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Majstorije

Kućna depilacija šećerom

Depilacija šećerom ili kako je još nazivaju Egipatska depilacija, je ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Majstorije

Čišćenje nakita i predmeta

Lepota našeg nakita umnogome zavisi od toga kako ga održavamo. Zlato i srebro ...

Autor: Marija