Uz Kafu logo

Lampion po meri

Kafa kod kućeMajstorije

Autor: uzkafu

LampionEvo projekta koji može da bude zabavan, bilo da ga radite same, sa klincima ili prijateljicama. Uz to je jeftin, a krajnji proizvod je unikatan lampion. Ideju sam našla na Pinterest-u, a ovaj lampion na slici sam napravila za svoju spavaću sobu.
Ako hoćete da napravite nešto slično biće Vam potreban papirni lampion (ja sam ovaj platila 120 dinara u jednom od kineskih tržnih centara u Nišu). Ima ih u raznim bojama. Moj savet je da, ako hoćete da ga instalirate negde gde Vam je potrebno svetlo (na primer za čitanje), kupite beli, inače jako priguše svetlo. Ja volim da čitam pred spavanje, te zato – beli lampion. Velike cvetove sam pravila od starog pocepanog udžbenika, belog tankog papira koji se gura u cipele, uputstva za korišćenje blendera (ništa se ne baca  😉 ) i starih dugmića. Možete koristiti šta god nađete po kući, a mislite da bi izgledalo interesantno – novine, časopise, perle, mašne, stare šnale… Prvo napravite po jedan cvet od svakog sloja papira i kad budete zadovoljni koristite ih kao šablon. Bar sam ja tako uradila, verovatno bi intersantno izgledalo i da su svi cvetovi različiti, probajte pa javite kako je ispalo 🙂 . Sitne cvetove sam kupila u istom tržnom centru, kupila sam dva buketića (po 12 komada)(cena je bila 50 dinara po buketiću). Ja sam koristila lepak za drvo jer sam taj imala pri ruci, ali mislim da bi lepak za papir bio podjednako efikasan. Dakle, mene je moj lampion koštao 220 dinara i 2 sata pravljenja, Vaš može biti jeftiniji ili skuplji ali će sasvim sigurno biti Vaš i jedinstven.

Kad planirate gde će koji cvet ići bilo bi dobro da radite sa nekim (ja sam imala sreću da imam Zoku), dva para očiju i dve glave sa različitim idejama su uvek dobar potez. Zalepite, pustite da se osuši, zakačite i uživajte.

Sad  pustite mašti na volju, oslikajte ih, koristite satenske trake, žice… šta god Vam je po volji i ukusu, uklopite ih u svoj enterijer i pri tom se naravno zabavljate.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija