fbpx

Uz Kafu logo

Moderna kuhinja po meri

Kafa kod kuće

Autor: Ana

Ah ta uređenja, ja u njima uživam a ako ste vi pomalo uzbuđeni i ne znate kako da počnete sa uređenjem kuhinje. Ispratite par sledećih saveta. Ako ste ipak više u fazonu da sav posao prepustite stručnim licima učinite to u nekom od dizajnerskih studija ili uz pomoć nekog veštog arhitekte!
Najpre pogledajte koliko kvadratnih metara je predviđeno za vašu kuhinju. Pošto ste to pokrili krenite u istraživanje po internetu. Neka bude opušteno i bez previše razmišljanja. Predlažem da sačuvate link sa svakom zanimljivom kuhinjom na koju naiđete a potom isfilterišite linkove kuhinja koje su ostavile najjači utisak na vas. Verujte osećaćete se fenomenalno ako na kraju budete u mogućnosti da sve realizujete i da kad pogledate u svoju kuhinju ona idalje ostavalja fenomenalan utisak. Evo i linka ka kuhinjama, pregledajte, sigurno će se nešto naći i za vas! A naniže i nekoliko primera meni zanimljivih kuhinja.
sarenaKuhinja
svedeneBojeJa sam svojim izborom i realizacijom više nego zadovoljna i super je osećaj raditi u takvoj kuhinji koja vas svakim pogledom i praktičnošću fascinira…
Kada ste odabrali osnovne varijante kuhinja koje su vam se dopale, sledeći korak je da odabrerete kuhinje koje vam se dopadaju po boji i materijalu a onda i one koje po modelu prostora najviše liče na vaš prostor.
elegantnaKuhinja
Napravili ste neki uži izbor, onda kreće ona praktična strana. Odredite šta vam sve treba od uređaja i  na nekom papiricu, za početak, nacrtajte gde biste želeli da koji uređaj stoji i da li se to poklapa sa izvodima vode i struje u vašoj kuhinji. Onda slede tipovi elemenata koji mogu da se ugrade u vašu kuhinju. Pod ovim podrazumevam razne oblike i veličine fijoka, razne vrste žičanih elemenata kao i razne vrste mehanizama za frontove vaše kuhinje.
ZicaniElementiMeni je od velikog značaja bio Jumbo(žičani špajz) jer nisam imala nikakvu ostavu pa mi se ideja o skladištenju hrane u jedan element izuzetno dopala. Ujedno prektično je bilo uzeti i mali žičani element za ulje, sirće, tablete i sredstva za sudomašinu i za pranje ploče. Dobro je ako imate ugaonu kuhinju da te uglove iskoristite i stavite mehanizme koji su pravljeni bas za takve elemente. Možda će vam najveći spisak mehanizama i sami izvođači dati, međutim ja ne volim rad sa majstorima pa kod svih dolazim sa konkretnom idejom od koje pravim isključivo mala odstupanja. Često se dešava da ako odrade kako oni žele to bude daleko od vaših želja ili je njima prosto tako bilo najlakše da implementiraju.
Onda sledi pretraga odgovarajućih izvođačkih firmi ili majstora, tu izvršite selekciju i posetite svakog kao da ste samo kod njega pošli. Ponesite odštampane ideje vaših kuhinja sa omiljenim bojama i materijalima, ponesite vaš amaterski nacrt i deteljano objasnite svom izvođaču radova šta želite. On bi trebalo da vam nacrta u nekom programu vašu zamišljenu kuhinju, podigne u 3D i predloži neke praktičnije stvari ako vaša kuhinja može da ih ima.
Ostalo je na samim izvođačima da vam pokažu kako će kuhinja izgledati i da vam daju procenu koliko će to koštati. Tada ako imate prostora da se malo opustite stavite što bolje mehanizme, ivericu zamenite medijapanom (ako se radi o iverici u visokom ili srednjem sjaju), stavite kvalitetniju radnu ploču itd… Naravno ovo važi i ako vam kuhinja ispadne nešto skuplja od predviđene sume novca za trosenje, u tom slučaju, odaberite neke lepe ali nešto jeftinije ručice, uzmite nešto jeftinije mehanizme za otvaranje ormarića i naravno ako ste u mogućnosti zamenite medijapan ivericom.
neznaKuhinja
Krenite u akciju i uživajte koliko sam i ja uživala u istraživanju i dekoraciji vrlo važnog prostora u stanu.
Slike su preuzete sa  http://www.simsic.rs/ i sa sajta http://www.unitdesignstudio.com/rs/

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana