Uz Kafu logo

Najlepši lusteri za dečiju sobu

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Svaka prostorija zahteva poseban način osvetljenja i dečija soba svakako nije izuzetak. Plafonska rasveta podrazumeva izbor lustera ili plafonjera koji će biti i odličan izvor svetla i deo dekora cele sobe.

Kakva rasveta treba u dečijoj sobi? Zašto morate voditi računa o odabiru? Gde kupiti dečiji luster?

Puno je dilema koje vas mogu zanimati prilikom odabira lustera za dečiju sobu pa pročitajte sve najveće smernice koje će vam garantovati najbolju kupovinu.

Dečiji luster je mnogo više od dekoracije prostora

Pre nego što izaberete luster trebalo bi obratiti pažnju na nekoliko važnih činilaca koji se zahtevaju kada je u pitanju rasveta za sobu za mališane.

Standardi i sertifikati su prvo što vam je neophodno kada se bira dečiji luster. To znači da je on napravljen od neškodljivih materijala, da je u potpunosti bezbedan jer to je ipak provodnik struje i da je izdržljiv na različite izazove koje nestašni mališani mogu da prirede.

Dečiji lusteri se danas češće bira kao plafonjerka, a ređe kao viseće rasvetno telo. Tako se štedi prostor, a svetlost ravnomerno rasipa, mada današnji LED lusteri imaju neobičan dizajn pa ne spadaju ni u jednu kategoriju, a daju fenomenalnu rasvetu kolika god da je prostorija u pitanju.

Ovo je pravo mesto da se odabere dečiji luster koji emituje muziku ili različite boje svetla. To će se dopasti mališanima i učiniti im igru i uspavljivanje zanimljivijim nego što je to ikada bilo. Kontrola je jednostavna, putem daljinskog upravljača pa će ovakvi modeli biti prava zabava.

Vrste lustera za dečiju sobu

Današnji lusteri mogu biti kao klasične visilice sa jednom ili više grla, plafonjere neobičnog izgleda ili pak klasične plafonjere sa zanimljivim ilustracijama.

Odabir treba započeti sa vrstom svetla i svakako su najbolje LED sijalice sa prijatno belom svetlosti koja se zove „dnevno svetlo“. Ono o čemu treba voditi računa jeste da se klasične LED sijalice stavljaju vertikalno, tj. njihovo svetlo je najbolje kada stoje okrenute ka dole, a ako planirate plafonjerku, onda dokupite i LED panel koji će obezbediti efikasnu rasvetu, prijatnu za oči i bez pregorevanja. Slična pravila važe i za dnevnu sobu.

Svetlo mora biti dovoljno jako da pruži dobre uslove za sve aktivnosti, ali opet i prijatno kada je detetu potrebna umirujuća atmosfera. Ono što bi bilo dobro da imate jeste dečiji luster kod kog se podešava jačina svetla pa će odgovarati uvek i u svakoj prilici.

Dodatna rasveta za dečiju sobu

Uz plafonsku rasvetu i dečiji luster treba odabrati i lampe koje će pomoći da se u sobi dobije odlična rasveta onda kada je potrebna dodatna svetlost za pojedine aktivnosti.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija