Uz Kafu logo

Njam njam brusketi

KuhinjicaSlaniši

Autor: Jelena

BruschettaUhvatila me je neka kulinarska kreativnost, pa želim sa vama da podelim jedno lagano jelo koje se lako pravi i za koje vam nije potrebno više od desetak minuta.

Predstavljam vam Njam njam bruskete, koje možete služiti kao predjelo ili kao laganu večeru pa i doručak.
Za Njam njam bruskete vam je od sastojaka potrebno sledeće:

  • 1 francuski hleb (ja sam odabrala integralni, sa bundevinim semenkama)
  • maslinovo ulje
  • bosiljak ili origano
  • aleva paprika
  • sirko
  • svež paradajz
  • pečenica (ja sam koristila Zlatiborac)
  • kačkavalj
  • parmezan
  • gorgonzola

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Hleb nasecite na parčiće i svako parče namažite tankim slojem maslinovog ulja na koje ćete posuti bosiljak/origano i alevu papriku. Sledeći korak je mazanje parčića Sirkom (ja sam odabrala običan, a možete uzeti i neki sa ukusom). Nakon toga na parčiće stavite sitno seckane komadiće paradajza, a preko njega pečenicu. Preko svega ovoga narendajte kačkavalj i posujte parmezan. Za kraj preko svega dodajte gorgonzolu. Ovako pripremljene bruskete stavite u rernu i pecite 10 minuta.

Ukoliko neki od sastojaka ne volite ili trenutno nemate, možete ga izostaviti.

Uživajte i javite kako je prošlo 😉


4
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
StefanJelenaMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Član

Gladna sam 🙁 . Najbolje kod brusketa je to sto mozes sve i svasta da kombinujes, a tvoji sastojci su bas po mom ukusu 😉

Stefan
Gost

mmm miriše na dobro 🙂 hehe.. Ja sam pravio nešto slično, ali sa upola manje sastojaka. Sad ću da probam i ovo. Hvala za recept. 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana