Uz Kafu logo

Pastrmka sa pečurkama

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

PastrmkaPotrebni sastojci:

  • 3-4 pastrmke (od po 300 grama)
  • limun
  • glavica crnog luka
  • malo ulja
  • 1/2 kg pečuraka
  • peršun
  • so
  • biber
  • kisela pavlaka



Način pripreme:

Očistite pastrmke, nacedite limun na njih i ostavite ih u frižider na neko vreme. Iseckajte glavicu crnog luka i dinstajte na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte iseckane pečurke, malo peršuna, soli i bibera. Kad pečurke budu skoro gotove stavite ribe u veći sud, prelijte pečurkama i pecite u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Potom premažite svaku ribu zasebno kiselom pavlakom i vratite u rernu na jos 10-ak minuta.

Vrlo lako, zar ne?

Uživajte!


5
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
MarinaAnaMarinaMilica Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Milica
Gost
Milica

Sad znam sta cu za nedeljni rucak :biggrin: Svidja mi se!

Marina
Gost
Marina

Brza priprema, svidja mi se. Samo, da li bi mogla neka druga riba da se upotrebi. Iako volim pastrmku, ne volim da se mucim sa kostima :ermm:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana