Uz Kafu logo

Posna pasta sa crvenim sosom i pečurkama

Kafa kod kuće

Autor: Marina

Vreme je posta.

Kod nas vlada predrasuda da je post izgladnjivanje do telesne iscrpljenosti. Tačno je da su ugljeni hidrati najzastupljeniji, ali ishrana uopšte ne mora da bude jednolična niti neukusna.

Podeliću sa vama jedan recept za moju omiljenu pastu.

Nemojte se uplašiti kada kažem da je na vodi. Priprema traje najviše 30 min.
Recept je sklon improvizaciji.


Sastojci (za 4 osobe):

  • 500ml paradajz pirea (Tomatello ili bilo koji kuvani ili koncentrovani paradajz – preporučujem Tomatino sa đumbirom, belim lukom i peršunom),
  • voda,
  • bosiljak,
  • 2 češnja belog luka,
  • 200g svežih pečuraka,
  • 2 supene kašike sojinih ljuspica,
  • mleveni orasi za posipanje i
  • testenina (špageti, fuzili, školjkice..).

Prvo stavite vodu za pastu da se zagreje do ključanja.

Moja preporuka je da kada kuvate testeninu nikada ne sipate ulje već, umesto toga, stavite dve kašičice kuhinjske soli. Tako vam se testenina neće lepiti za dno lonca. Dok se pasta kuva, u drugu šerpu sipajte paradajz pire, malo vode, iseckane pečurke, sojine ljuspice i sitno naseckani beli luk. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva 10-15 minuta. Nakon toga sklonite poklopac, dodajte bosiljak, origano ili drugo začinsko bilje po ukusu i ostavite otvorenu šerpu da višak tečnosti ispari. Pastu rasporediti u 4 tanjira, sipati preliv i posuti mlevenim orasima. Prijatno!


Pretplati me
Obavesti o
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandra
Aleksandra
12 godine ranije

mmmmmm extra ideja za ručkić 😀

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija