Posna pasta sa crvenim sosom i pečurkama
Kafa kod kuće
Autor: Marina
Vreme je posta.
Kod nas vlada predrasuda da je post izgladnjivanje do telesne iscrpljenosti. Tačno je da su ugljeni hidrati najzastupljeniji, ali ishrana uopšte ne mora da bude jednolična niti neukusna.
Podeliću sa vama jedan recept za moju omiljenu pastu.
Nemojte se uplašiti kada kažem da je na vodi. Priprema traje najviše 30 min.
Recept je sklon improvizaciji.
Sastojci (za 4 osobe):
- 500ml paradajz pirea (Tomatello ili bilo koji kuvani ili koncentrovani paradajz – preporučujem Tomatino sa đumbirom, belim lukom i peršunom),
- voda,
- bosiljak,
- 2 češnja belog luka,
- 200g svežih pečuraka,
- 2 supene kašike sojinih ljuspica,
- mleveni orasi za posipanje i
- testenina (špageti, fuzili, školjkice..).
Prvo stavite vodu za pastu da se zagreje do ključanja.
Moja preporuka je da kada kuvate testeninu nikada ne sipate ulje već, umesto toga, stavite dve kašičice kuhinjske soli. Tako vam se testenina neće lepiti za dno lonca. Dok se pasta kuva, u drugu šerpu sipajte paradajz pire, malo vode, iseckane pečurke, sojine ljuspice i sitno naseckani beli luk. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva 10-15 minuta. Nakon toga sklonite poklopac, dodajte bosiljak, origano ili drugo začinsko bilje po ukusu i ostavite otvorenu šerpu da višak tečnosti ispari. Pastu rasporediti u 4 tanjira, sipati preliv i posuti mlevenim orasima. Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
mmmmmm extra ideja za ručkić 😀