Uz Kafu logo

Preliv za roštilj sa kafom i burbonom

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

preliv-za-rostiljU toku su pripreme za prvomajski roštilj. Prave se planovi, spiskovi i organizacija. Sve mora da bude nabavljeno i spremno do sutra. Zaista ima nečeg posebnog u tom prolećnom druženju i uživanju sa prijateljima u prirodi.

Kako bi bilo da ove godine probate nešto novo?

Pošto je kafa nezaobilazan deo svakog druženja, predlažemo vam da je maksimalno iskoristite i uz roštilj napravite odličan preliv. Priprema traje dvadesetak minuta, a ukus je odličan, sigurni smo da će vam se dopasti.

Evo šta vam je potrebno:

  • jedna šolja skuvane jake kafe,
  • 1/2 šolje burbona,
  • 1/2 šolje žutog šećera,
  • 1/2 šolje soja sosa,
  • 1 šolja kečapa,
  • 2 kašike jabukovog sirćeta,
  • 2 kašičice soli,
  • 4 čena belog luka
  • 1 glavica sitno iseckanog crnog luka,
  • (možete ubaciti i jednu ljutu papričicu),
  • malo maslinovog ulja.

Sve ove sastojke kuvajte na laganoj vatri oko dvadeset minuta, a zatim ih ispasirajte u blenderu. Ovaj prelliv možete čuvati u tegli u frižideru oko dve nedelje.

Uživajte u dobrom društvu i novim ukusima!

 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija