Uz Kafu logo

Prženija

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marija

przenijaMoje najomiljenije letnje jelo prženija ili sataraš. Uz sir za mene idealna kombinacija što se tiče hrane i ručka i to tako traje sve dok ima sveže paprike i paradajza na pijacama :biggrin: .

Prženija se sprema brzo i laka je za pripremu – još jedan razlog zašto je volim :angel: .
Sastojci za pripremu podložni su promenama, ako imate više paradajza, a manjak paprike, stavite više paradajza i obratno. Sve kombinacije su dobre, tako da nema greške.
Za pripremu je potrebno:

  • 2-3 glavice crnog luka
  • 2 veća paradajza
  • 2-3 paprike
  • 2 jaja
  • malo zejtina

Izdinstajte luk u ulju i vodi. Ja stavljam otprilike času od jogurta vode i skoro pola čase ulja. U međuvremenu iseckajte sitno paprike. Ja koristim super secko, jer mi je tako lakše. Ubacite paprike i sačekajte dok se i one ne skuvaju. Oljuštite paradajz, naseckajte ga sitno (ja i ovde koristim secka pa dobijem paradajz sos) i pomešajte ga sa smesom. Kada se sve dobro ukuva i suvišna voda ispari dodajte jaja. Mešajte dok se jaja ne ukuvaju i dok se sve ne sjedini.

Prijatno!


5
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
3 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
MarijaSnezanaJovana Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jovana
Gost
Jovana

Njam, njam, ja OBOZAVAM sataras!!!! Leti mi je to omiljeni obrok, jedina mana mu je, barem u mom slucaju, sto tada konzumiram malo vise hleba nego sto bi trebalo, jer volim da “topkam” :biggrin: !!!!!!
Ali, jedan je zivot :whistle: !!!!!!

Snezana
Gost
Snezana

Probaj da ga napravis na ledeci nacin: Ispeci paprike u rerni i kad se ohlade oljusti u medjuvremenu iseckaj dosta luka i dinstaj dok ne omeksa doaj iseckan paradajz i kad je skoro gotovo dodaj iseckasnu papriku dinstas dok se sve ne sjedini i bude srednje gustine(od zacina ja dodam malo vegete i persuna) Ovo isto mozes da napravis sa dimljenom slaninom samo prvo proprzis slaninu pa onda dodas luk i sve ostalo kao sto sam opisala kad je gotovo ostavis sa strane napravis pljeskavice i ispeces ili u tiganju ili na rostilju poredjas u dublju ovalnu ciniju i prelijes… Pročitaj više »

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana