fbpx

Uz Kafu logo

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Kafa kod kuće

Autor: Milena

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u njoj ne možete osećati slobodno i opušteno u svakom trenutku.

Dobre ideje i kreativnost od malog prostora mogu napraviti mesto koje će biti izvor pozitivne energije.

Pronašli smo neke predloge i trikove kojima možete postići efekat prostranosti i širine, tako da će se kvadratura vaših prostorija videti samo “na papiru”, drugi je neće ni primetiti.

dnevna-svetlost-u-sobiNišta lepše od dnevne svetlosti koja osvežava prostor, a ukućanima i gostima popravlja raspoloženje.
Ako je vaša dnevna soba mala, koristite ono što nam priroda daje – ispunite je prirodnom svetlošću. Izbegavajte zavese u tamnim bojama, jer stvaraju utisak skučenosti i zauzmaju prostor.

namestaj-sa-nogaramaVerovali ili ne, nameštaj sa nogarama genijalan je način da se stvori utisak prostranosti. Ovo ćete primetiti ako boravite u prostorijama u kojima stolovi ili fotelje imaju nogare. Za početak možete pogledati fotografije dnevnih soba u kojima je primenjen ovaj trik.

zidne-police

Zidne police odličan su način da u isto vreme obezbedite više prostora i da ga učinite zanimljivim. Ako izaberete dobru boju i kombinaciju ovih polica, sigurno ćete spojiti lepo i korisno.
otoman-uz-kafuNabavite zanimlljiv i praktičan otoman na kome ćete moći da sedite, a u isto vreme da odlažete stvari. Osim što izgleda lepo, ovaj komad nameštaja je izuzetno praktičan pa vam mogu pozavideti i oni kojima prostor u stanu ne predstavlja problem.

ogledala-u-dnevnoj-sobi

Veliko ogledalo na zidu dnevne sobe ima isti efekat kao još jedan prozor. Ovo je odličan način da stvorite iluziju prostranosti, a posebno ako u sobi imate samo jedan mali prozor.

polica-za-ugaonu-garnituru

Komoda za ugaonu garnituru ili sofu u dnevnoj sobi danas se lako može osmisliti i uraditi, samo vam je potrebno malo kreativnosti. Ovo je još jedan detalj koji će biti od velike koristi u malom prostoru, kako po praktičnosti, tako i po izgledu.

podesivi-sto

Razmislite još i o tome da za svoju dnevnu sobu sami osmislite i poručite podesivi sto. U njemu ćete moći da držite mnogo sitnica – bitnih i nebitnih, a u isto vreme i da ga lepo koristite za uživanje uz kafu sa svojim ukućanima i dragim gostima.

Ovo su bili samo neki predlozi. Nadamo se da ste sada dobili još velikih ideja za uređenje malog prostora i čekamo da ih ostvarite.

*Fotografije: www.lifehack.org                             


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana