Uz Kafu logo

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Kafa kod kuće

Autor: Milena

Ako imate malu dnevnu sobu po kvadraturi, ne znači da u njoj ne možete da predstavite čitavo prostranstvo svog stila i života. Jednako se možete osećati slobodno i opušteno u prostoru malih dimenzija kao i u ogromnim prostorijama koje često “nemaju dušu” i nedostaje im dobre životne energije. 

Dobre ideje i kreativnost od malog prostora mogu napraviti mesto koje će biti izvor pozitivne energije.

Sada na internetu imate toliko predloga, da je od same realizacije najteže izabrati najbolji i najoriginalniji. 
Postoje trikovi kojima možete postići efekat prostranosti i širine. Na taj način će se kvadratura vaših prostorija videti samo “na papiru”, drugi je neće ni primetiti. Zato pažljivo razmislite o svemu što ćete pročitati u nastavku teksta. Obratite pažnju na fotografije, istražite, posavetujte se i od svega što ste čuli i videli napravite kombinaciju koja se VAMA najviše dopada. I vodite računa o tome da je izvodljiva, da radovi i realizacija ne traju predugo i da nisu isuviše komplikovani i da ne koštaju mnogo, naravno.

Unesite radost uz prirodnu svetlost!

Ništa lepše od dnevne svetlosti koja osvežava prostor, a ukućanima i gostima popravlja raspoloženje.

Ako je vaša dnevna soba mala, koristite ono što nam priroda daje – ispunite je prirodnom svetlošću. Izbegavajte zavese u tamnim bojama, jer stvaraju utisak skučenosti i zauzmaju prostor.
Potrudite se da mesta za sedenje okrenete ka prozorima koji su izvor dnevne svetlosti. Sve će izgledati lepše i prostranije kada je obasjano svetlošću, čak i u tmurnim danima. 

Birajte nogare

Verovali ili ne, nameštaj sa nogarama genijalan je način da se stvori utisak prostranosti. Ovo ćete primetiti ako boravite u prostorijama u kojima stolovi ili fotelje imaju nogare. Pogledajte fotografije enterijera koji su uređeni ovakvim nameštajem. Primetićete da podignuti stolovi, komode ili fotelje daju prostoru posebnu draž i utisak širine.
Razmislite o ovome kada sledeći put uđete u salon nameštaja i obratite pažnju na elemente sa nogarama. Shvatićete da su baš oni mižda pravi izbor za vaš dnevni boravak. 

Police su uvek dobro rešenje

Zidne police odličan su način da u isto vreme obezbedite više prostora i da ga učinite zanimljivim. Ako izaberete dobru boju i kombinaciju ovih polica, sigurno ćete spojiti lepo i korisno. Savet je da za zidove ne birate police tamnije boje, jer će na taj način vizuelno smanjiti prostor. U svakom slučaju, uvek je dobro da imate po koju policu više na zidu, ako je dobro uklopite uz ostatak nameštaja. Praktična je, lepo izgleda i odaje utisak prostranosti. 

Izbor klub stola je veoma važan

Razmislite o tome da za svoju dnevnu nabavite adekvatan klub sto. Ovaj komad nameštaja zauzima centralno mesto u dnevnom boravku i veoma je važno da napravite dobar izbor. Ukoliko volite praktične stvari, najbolje će biti da birate one u koje možete nešto da smestite, da odložite knjigu, novine ili šta god treba da vam je uvek pri ruci.
Teško je poverovati da su manji prostori u stvari komplikovaniji za uređivanje, ali tako je. Ako vaš dnevni boravak nije baš prostran, prvo razmislite da li bi na primer mermerni klub stolovi bili praktičan izbor. Ukoliko se uklapaju, imajte u vidu da su ovi ekskluzivni komadi nameštaja predivni i najkvalitetniji. Posavetujte se sa stručnjacima ili onima koji imaju iskustva sa mermernim stolovima i priuštite sebi kvalitet i moderan dizajn.

Evo još nekih saveta koji će biti zanimljivi za malu dnevnu sobu:

Nabavite zanimlljiv i praktičan otoman na kome ćete moći da sedite, a u isto vreme da odlažete stvari. Osim što izgleda lepo, ovaj komad nameštaja je izuzetno praktičan pa vam mogu pozavideti i oni kojima prostor u stanu ne predstavlja problem.

Veliko ogledalo na zidu dnevne sobe ima isti efekat kao još jedan prozor. Ovo je odličan način da stvorite iluziju prostranosti, a posebno ako u sobi imate samo jedan mali prozor.

Komoda za ugaonu garnituru ili sofu u dnevnoj sobi danas se lako može osmisliti i uraditi, samo vam je potrebno malo kreativnosti.

Ovo su bili samo neki predlozi. Nadamo se da ste sada dobili još velikih ideja za uređenje malog prostora i čekamo da ih ostvarite.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija