Uz Kafu logo

Zašto su anatomski rančevi bolji od drugih?

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Većina roditelja, kada im deca krenu u školu, imaju jedan isti problem, a to je težina ranca. Vremenom, nekako su se izmenila brojna pravila, pa već đaci prvaci imaju ozbiljan broj knjiga i svezaka koje su obavezni da nose sa sobom svakog dana na nastavu. 

A tu je i dodatni pribor, pernice, blokovi, oprema za fizičko. 

I ne bi nikakav problem postojao da ta težina ne preti da ugrozi razvoj i zdravlje deteta.

Veoma je važno da se o tome misli već od prvog dana škole. Dan po dan, nošenje tereta na neadekvatan način može dovesti do brojnih komplikacija, a najveći od njih je nepravilan razvoj kičmenog i ramenog dela. Naravno, to onda povlači mnogo drugih problema sa sobom. I dok se pitate gde se rešenje nalazi, odgovor je tačno ispred vas. 

Ranac je taj koji može da obezbedi normalan razvoj svakom detetu, bez obzira na to koja je težina u njemu. Tačnije, anatomski rančevi su odgovor koji vam je potreban, a zašto? 

Anatomska podloga ranca za udobnost

Anatomski rančevi su napravljeni tako da deo koji se oslanja na sama leđa ima potpuno anatomsku podlogu. 

Ovo je veoma bitno, jer se na taj način nikakav teret, ništa ne oseća na leđima. 

Pa korice sveske neće žuljati i ubadati, niti se oseća oblik knjiga na samim leđima, te ničega drugog što se u rancu nosi. Uz sve to, anatomski rančevi dozvoljavaju koži da regularno diše, pa neće imati znojenja tokom njegovog nošenja koje stvara veoma neprijatan osećaj. 

Sama leđna podloga obezbeđuje udobnost i potpun komfor. Ali to nije sve.

Anatomski rančevi za ravnomernu raspodelu tereta

Glavna karakteristika koju anatomski rančevi imaju jeste ta što se njihovim nošenjem teret u potpunosti ravnomerno raspoređuje na leđa i oba ramena. 

Rameni kaiševi imaju anatomsku podlogu, široki su, tako da ne „seku“ ramena prilikom nošenja, već su veoma udobni i prijatni. Osim toga, zbog širine koju imaju, teret se ravnomerno raspoređuje na oba ramena

Pored toga, tu su i dodatni osiguravajući kaiševi koji idu preko grudnog i stomačnog dela. Njihovim kopčanjem se teret u potpunosti ravnomerno raspoređuje. Šta to ima za rezultat?

Noseći najobičniji ranac, koji je pod nešto većim teretom, dete se povija unapred ili unazad, u zavisnosti od težine tereta. Pored toga, neretko se dešava da je taj teret prevagnuo na jednu stranu, pa to utiče na hodanje koje na tu stranu i naginje.

Sve to čini da se kičma nepravilno razvija, da se povija, ali i da se javlja nešto što se zove spušteno rame. U oba slučaja se radi o deformitetima koji su nastali uticajem nepravilnog, konstantnog nošenja ranca. 

Anatomski rančevi ovo u potpunosti sprečavaju, dozvoljavajući detetu da ima uredan razvoj i rast, bez ikakvih problema koji nošenjem ranca mogu da nastanu.

Zato, sledeći put kada budete razmišljali o školskom priboru i potrepštinama, prisetite se da ulaganje u sveske, olovke, bojice, može da bude prepušteno detetu ili bilo kome, ali potraga za rancem znači ulaganje truda u dečije zdravlje, pa to nemojte prepustiti nikome osim sebi.

Za pisanje ovoga teksta konsultovali smo domaći brend Pulse, koji predstavlja sinonim za kvalitetne rančeve, naročito za decu školskog uzrasta. U njihovoj ponudi možete pronaći veliki izbor rančeva za sve prilike, od sportskih, poslovnih, školskih, vrtićkih rančeva,… Tu je i kompletan izbor školske i kancelarijske opreme, kao i kvalitetnih kofera i torbi za putovanja, ali su anatomski rančevi za decu ono po čemu su najviše prepoznatljivi i čijim se dizajnom najviše ponose.  


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu