Uz Kafu logo

Posne korpice od pasulja sa ribom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Lavanda

Kreće sezona slava. Mlade domaćice, posebno one koje ne provode puno vremena spremajući strogo posnu hranu, a nisu previše vične kuvanju, imaju 100 muka ako im je slava posna. Ja svake godine pred Svetog Nikolu isprobam par novih recepata pa sve više spremam, a sve manje kupujem gotovo. Prvi recept koji sam isprobala pobrao je sve pohvale i na slavskoj trpezi će se u predjelu naći obavezno. Vrlo je jednostavno i ukusno.

korpiceZa korpice su potrebni:

  • 420 gr. skuvanog pasulja (ja sam uzela konzervu braon pasulja)
  • 2/3 šolje brašna (šolja od 250ml)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • kašičica kima
  • pola kašičice soli

Za nadev su potrebni:

  •  2 konzerve tunjevine (preporučujem tunjevinu sa ruzmarinom!)
  • 1/2 šolje paradajz pelata (šolja od 250ml)
  • 2 kašike malsinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanih maslinki (šolja od 250ml)
  • 1/2 kašičice bibera
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg peršuna

Sve sastojke za korpice, osim brašna, iseckati u secku ili blenderu. Kad se napravi krema dodati brašno pa sve lepo sjediniti i od testa napraviti korpice u modli za mafine. Ima testa taman za 12 lepih korpica. Preporučujem silikonske modle jer se iz njih sve vadi ko od šale. Peći korpice 20ak min na 170C. Korpice ne treba da se presuše već treba da ostanu sočne.

Sve sastojke za nadev lepo sjediniti i dobijenom saltom napuniti mlake korpice.

To je to! Jednostavnom brzo i ukusno. Uživajte 😉

 


7
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
4 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
4 Autori komentara
Jelena VasLavandavpolomacGoga Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Goga
Gost
Goga

Toplo preporučujem, preukusno je!

vpolomac
Gost
vpolomac

Pasulj ide u nadev ili u testo za korpice? Deluje mi fantastično i planiram da ga isprobam mnogo pre Svetog Nikole…

Jelena Vas
Gost
Jelena Vas

Probala, odlican je! Lavanda, daj jos neki recept za posnu slavu 🙂 hvala!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana