fbpx

Uz Kafu logo

Slana soba

Za bolji dan

Autor: Jelena

Slana sobaRelativno skoro sam čula za slanu sobu i rešila da posetim istu kako bih ojačala svoj imunitet. Osim toga što boravak u slanoj sobi utiče na poboljšanje imuniteta, boravak u njoj dobar je i u borbi protiv alergija, astme, bronhitisa, upale sinusa. O čemu se radi i kako boravak u slanoj sobi može poboljšati vaše zdravlje?
Haloterapija je pomoćna i potpuno prirodna metoda za poboljšanje zdravlja koja se zasniva na udisanju mikročestica prirodne kamene soli. To je dozirani boravak u posebno uređenoj slanoj sobi u kojoj se nalazi poseban uređaj halogenerator koji raspršuje mikronske čestice soli u vazduh kako bi se stvorila mikroklima što bliža onoj u rudnicima kamene soli. Udisanje takvoga vazduha pročišćava disajne puteve, pomaže kod alergija, povećava imunitet, sprečava virusne infekcije, pomaže kod kožnih problema i kod bolova u zglobovima. Terapija solju je prijatna i bez štetnih nuspojava, a nema nikakvih interakcija s lekovima. To je pomoćna terapija, ne zamenjuje medikamentoznu terapiju, ali je u velikoj većini slučajeva znatno redukuje i skraćuje vreme oporavka. Aerosoli koje se javljaju u slanim sobama sastoje se od različitih čestica (gvožđe, kalcijum, cink, bakar, magnezijum, selen, litijum) koje pozitivno utiču na zdravlje.
Ja sam posetila slanu sobu Mia Sol u Nišu, koja se nalazi u Hajduk Veljkovoj ulici br. 23. Jedan tretman za odrasle traje 45 min, a za decu 20 min. Pošto sam tada još uvek bila student, plaćala sam jedan tretman 450 din. Dok sam išla sa sestrom cena je bila 400 din., jer je to cena za grupu. Kažu da je deset dana u slanoj sobi kao mesec dana na moru. A svi znamo koliko nam znači morski vazduh i koliko je koristan za zdravlje, a i lepotu. Za više informacija možete posetiti sajt slane sobe Mia Sol.
Meni je boravak u slanoj sobi jako prijao, stvarno sam osetila promenu i sigurno znam da sam ojačala organizam. Slanu sobu bih preporučila čak i ako nemate nikakvih zdravstvenih problema. Lepo je samo opustiti se tamo, a ne može nikako da vam škodi, može samo da vam pomogne. Bilo mi je pravo uživanje da se 45 min. u toku dana opustim tako što ću da se zavalim u udobnu fotelju, zatvorim oči i ne mislim ni na šta. Početkom jeseni ću otići opet, kako bih sprečila eventualne prehlade i sezonske viruse.
Osim u Nišu, slanu sobu moćete naći u Niškoj banji, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu.
Probajte, garantujem da se nećete pokajati!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Eliminišite stres

Smanjenje stresa je veliki biznis, kupuju se knjige za samopomoć, plaćaju ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

MedicinaZa bolji dan

Sprečite šmrcanje

Kad više ne znamo kako da se izborimo sa prehladama, alergijama i ostalim ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Zdravi zubi za zdrav osmeh

Ako  su oči ogledalo duše onda su zubi ogledalo našeg zdravlja i ...

Autor: Lavanda