Uz Kafu logo

Vodič za perfektnu kuhinju

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Kuhinja je jedna od načešće korišćenih prostorija u domu. Ona prolazi kroz mnoga habanja i bezbroj prosutih namirnica, pa verovatno i vašu kuhinju nije zaobišlo tako nešto.

Da li je vaša kuhinja izgubila svežinu u izgledu? Kuvanje u staroj kuhinji više nije zabavno?

Mnogi imaju želju da obnove svoju kuhinju, ali su često neodlučni zbog mogućih troškova. Plešite se da ćete napraviti pogrešan stilski izbor i potpuno uništiti izgled ove jako bitne prostorije.

Upravo iz ovih razloga nudimo vam baš ono što vam je potrebno: isplativ i moderan postupak za transformaciju vaše postojeće kuhinje u onu o kojoj mnogi sanjaju.

Farbanje kuhinjskih elemenata promeniće izgled kuhinje

Kuhinjski elementi zauzimaju veliki deo vaše kuhinje. Svojom bojom oni definišu celu  prostoriju. To ih čini izuzetno važnim kada je u pitanju preuređenje kuhinje. Prva odluka koju bi trebalo da donesete je da li ste voljni da zamenite sve kuhinjske ormare? Za ovaj izbor potreban je veliki budžet. Ako ovo trenutno niste u mogućnosti da priuštite, pomoći ćemo vam da povratite sjaj vaših kuhinjskih elemenata.

Počnite tako što ćete potpuno isprazniti ormare, a zatim odvrnite šrafove i skinite sve ručke sa njih. Ono što vam je potrebno je brusni papir kojim ćete očistiti eventualnu nečistoću koja se nakupila na njima kao i neravnine. Potrošite dovoljno vremena na ovaj korak jer će ovaj postupak dati vašim ormanima čistiji izgled.

Nakon što ste ovo uspešno odradili, razmislite dobro o boji koju želite, jer će ona biti ključni element novog izgleda kuhinje. Bela može izgledati privlačno, ali je vrlo čest izbor,a pri tom i teška za održavanje. Probajte nešto novo. Na primer, odlučite se za smaragdno zelenu. Ovu boju dizajneri koriste u kućama slavnih, ona unosi novu svežinu, zadržavajući duboku, tamnu eleganciju.

Kada budete zadovoljni bojom i brušenjem, dodajte završnu obradu koja podrazumeva poliranje. Jednostavan premaz sredstva za poliranje obezbediće vašim ormarima poslednju doradu koja im je potrebna.

Promena boje radne ploče dodatno osvežava prostor

Slično kao i ormarići, radne ploče zahtevaju malo farbanja i poliranja. Nemojte da brusite radne ploče jer to može biti štetno. Proverite da li na njima ima pukotina ili oštećenja. Ukoliko ih ima, najbolje bi bilo da kupite nove jer se oštećenja na njima ne mogu popraviti. Međutim, ako utvrdite da je vaša radna ploča u dobrom stanju, odlučite se za njen dizajn i boju. Imajte na umu da bi njen izgled trebalo da se uklopi sa bojom kuhinjskih elemenata. Ukoliko ste poznavalac kvaliteta i znate sve prednosti mermerne radne ploče pa je ona bila vaš izbor, onda je dovoljno da je samo održavate i negujete. Njen kvalitet i dizajn su neprolazni i neuništivi.

Nakon što ste ofarbali radnu površinu, potrebno je da je polirate da bi dobila sjaj. Za to će biti dovoljan jedan sloj sredstva za poliranje površina.

Slavine kao funkcionalan i estetski bitan detalj svake kuhinje

Kuhinjske slavine se vrlo često koriste, pa to može dovesti do njihovog oštećenja. Shodno tome može doći do curenja i oštećenja zidova. Iz tog razloga najbolje je da se odlučite za novije, tehnološki naprednije ventile kojim ćete zameniti postojeće.

Razmislite o promeni stila i boje vaših slavina. Slavine u boji srebra izgledaju lepo, ali su vrlo često viđene u kuhinjama. Istražite nove izbore kao što su mat crne slavine. Ovakva slavina pružila bi vašoj kuhinji veoma gracionalan izgled i savršeno se uklopila uz smaragdno zelenu boju kuhinjskih elemenata.

Adekvatno osvetljenje kao završni element renoviranja

Završni pečat vašoj kuhinji dalo bi njeno osvetljenje. Uz brojne inovacije, imate više opcija koje možete izabrati. Najjednostavniji izbor bi bila žuto-narandžasta led svetla. Ovakvo osvetljenje bi pružilo veoma topao i prijatan ambijent vašoj kuhinji, kao i adekvatnu svetlost cele prostorije. Kako biste kuhinjskom prostoru dodali moderne elemente osvetljenja, mogli biste ugraditi svetla na upravljanje glasom ili pokretom.

Svi želimo da naša kuhinja izgleda perfektno. Godine upotrebe mogu da pokvare njen izgled. Najbolji način da popravite ovu situaciju je da uložite malo vremena, novca i sopstvenog rada. Svoju kuhinju možete pretvoriti u savršen prostor za kuvanje uz nekoliko promena koje smo vam predložili. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija